Biscuit Roses de Reims

Fotogalerij

Biscuit Roses de Reims

Een bijzonder koekje

Dit koekje heeft een lange geschiedenis die afstamt van het jaar 1690. Het is een typisch koekje die in Reims (dé Champagnestad) geserveerd wordt bij een glas Champagne

Het is zoet en iets droog, net als een lange vinger. Hij heeft een roze kleur wat de aandacht snel pakt.

Dit bijzondere koekje, combineer je fantastisch goed met een glas wijn! Dat maakt dit koekje vooral zo bijzonder

Geschiedenis

Biscuit Rose de Reims dateert uit de jaren 1690. Bakkers in de champagnestreek wilden graag de hitte van hun oven gebruiken na het bakken van brood. Het idee was om een ​​speciaal deeg te maken dat, nadat het eenmaal in de broodoven was gebakken, werd achtergelaten om verder te drogen. Vandaar de oorsprong van het woord BIS-CUIT: dus tweemaal gekookt.

Oorspronkelijk was het koekje wit. Er werd besloten om het deeg op smaak te brengen met vanille. Om dit te doen, moest de peul worden verpletterd met suiker. Dit deden zij in een vijzel om de aromatische stof te extraheren in de vorm van kleine, bijna zwarte deeltjes. Gemengd met een helder wit deeg, verkleurden deze vanilledeeltjes het afgewerkte koekje. Iemand had toen het idee om deze pigmentatie te maskeren met wat rode kleurstoffen: karmijn. Op deze manier werd de heerlijke Biscuit Rose de Reims geboren!

Het recept is sindsdien ongewijzigd gebleven, evenals de productiemethode, waardoor de oorspronkelijke dubbele bereiding behouden blijft.

Interesse in dit product?

Neem gerust contact met ons op. Wij kunnen u nader toelichting geven of langskomen voor nadere uitleg.

@. info@jeffconnects.nl
 t.  0031 6 253 88 164